Så blir en diskbänk till

Vi möter produkten i stort sett varje dag. Den kan tyckas vardaglig och tas kanske för given. Vi pratar om diskbänken – en stryktålig kompis i köket.

För oss är en diskbänk i rostfritt stål en investering som man har nytta och glädje av – länge. Kunnandet och passionen för rostfritt är stort. Omsorg i varje detalj och moment är något som kännetecknar allt vi gör på Decosteel. Allt ifrån kundbemötande till slutleverans av kundens produkt ska hålla högsta kvalitet. Företagets fokus på kvalitet har varit tydligt redan från starten och det kommer inte att ändras framöver då vi kommer att fortsätta leverera diskbänkar i ett material vi älskar och behärskar – rostfritt stål. Så här går det till när vi tillverkar en diskbänk.

1. Ritning

Ritningar från återförsäljare och privatpersoner går rakt in i produktionsplaneringen och alla order är unika.

2. Stans och laser

Första anhalten är anpassning av plåtarken. I moderna och effektiva maskiner görs grovjobbet med att stansa och skära plåtarna enligt kundens önskemål. Det gnistrar från lasermaskinen som effektivt och med högsta precision skär till plåtarna. Många olika storlekar och former talar sitt tydliga språk om flexibiliteten i produktionen – ingenting är omöjligt.

3. Kantbock

Diskbänkarna går sedan vidare till bockningen där kanter och bakkanter skapas i enlighet med ritningen. Skarpa ögon och vana händer ser till att varje diskbänk möter de höga kvalitetskraven.

4. Svets och söm

Nästa moment är att hoarna ska sammanfogas med diskbänken. Beroende på kundens val väljs hoarna ut och sammanfogas med diskbänken med hjälp av sömsvetsning. Denna teknik innebär att maskinen smälter samman materialen till en enhet och fogen blir osynlig utan att påverka hållfastheten negativt. I mer komplicerade moment, till exempel i snäva hörn och kanter krävs manuell svetsning. ”Det är ett äkta hantverk att få svetsen så här bra. Det är få i branschen som klarar detta”, menar Kennet.

5. Slip och bortstning

Nu är diskbänken i princip klar men några få men ack så viktiga moment kvarstår – den slutliga finishen. Alla svetssömmar slipas för att få dem så jämna och ”osynliga” som möjligt och hela bänkytan borstas.

6. Tvätt

Varje diskbänk handtvättas och avfettas manuellt. På så sätt får vi också en extra kvalitetskontroll där diskbänken synas.

7. Lim

Efter tvätten plastas diskbänken in direkt för att skydda ytorna under vidare bearbetning. Nu monteras även den underliggande vattentåliga spån- eller MDF-skivan som ger diskbänken dess unika stabilitet. Den limmas och sätts sedan i press för att härda ordentligt.

8. Emballering

Den färdiga diskbänken ska nu levereras till kund. För att säkerställa att produkten inte skadas under transporten lägger vi stor vikt vid emballaget. En del av de skräddarsydda diskbänkarna får även skräddarsytt emballage som skapas av våra medarbetare på leveransavdelningen. De vet vilka påfrestningar som godset utsätts för under transport och hur viktigt det är att godset levereras oskadat och i rätt tid för att passa in i slutkundens byggplan.

Monterat & klart

Snygg bänk i vinkel, med hoar i nedsänkt del